Prilikom pretresa pronađeno oko 70 kg opojne droge canabis sativa- skank

Službenici Uprave policije MUP-a TK, radeći na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, na području Gračanice, dana 22.03.2019. godine, oko 20,30 sati, uz angažovanje policijskih službenika PU Gračanica, PS Gračanica i PS Doboj Istok, pokušali su zaustaviti p.m.v. marke Audi B8 koje se kretalo iz smjera Tuzle u pravcu Doboja.  Tom prilikom, vozač navedenog vozila se oglušio o naredbe ovlaštenih službenih lica te nastavio kretanje u pravcu Doboja, nakon čega je na području Doboj Istoka napustio vozilo i udaljio se iz istog u nepoznatom pravcu.

Postupajući po Naredbi za pretres, Općinskog suda Gračanica, službenici Sektora kriminalistIčke policije MUP TK, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, su prilikom pretresa p.m.v. marke Audi B8, pronašli i izuzeli oko 70 kg opojne droge canabis sativa – skank, tržišne vrijednosti oko 500 000 KM.

Službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a, poduzimaju niz operativno – taktičkih i istražnih radnji u cilju identifikacije i pronalaska vozača i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa nabavkom i transportom pronađene opojne droge.

(MUP TK/GlasTK)