Bh. rukometaši u Tuzlu dolaze u petak

Za kvalifikacionu utakmicu rukometaša Bosne i Hercegovine i Finske, koja se u Tuzli igra 14. aprila, do sada je prodano oko 1.000 ulaznica od 3.300 koliko je pušteno u prodaju.

Rukometni savez TK dobio je za distribuciju 2.000 karata, a po riječima Alije Hasića, predsjednika RS TK i tehničkog organizatora utakmice, prodaja se odvija prema očekivanju.

“Ne vlada „ludnica“ kao za neke ranije susrete, ali kao i uvijek prava jagma počinje nekoliko dana prije utakmice. Čini mi se da ljudi čekaju ishod prve utakmice s Fincima, pa da se onda odluče hoće li doći u Mejdan. Međutim, nama je drugi susret s Finskom važan kao i prvi, jer s pobjedom viziramo odlazak na Evropsko prvenstvo”, rekao je Hasić.

Podsjeća da je prva narudžba ulaznica stigla od predstavnika navijačke skupine Fanaticosi, koji su za sada rezervirali 160 karata, a sigurno će tražiti još. Prodaja u Tuzli vrši se u uredu RS TK (Mejdan), te u Mido CD shopu na gradskom korzou.

Reprezentacija BiH na okupu je od ponedjeljka, danas dolaze u Finsku, a u mjestu Vantaa u četvrtak igraju s Fincima. Osiguran je odlazak i povratak avionom.

“Naši reprezentativci u Tuzlu dolaze u petak i bit će smješteni u hotelu „Miris dunja“ u Tuzli. U petak će u 18.30 sati imati trening, a u subotu u 17.00 sati. U petak ujutro postavlja se podloga u velikoj dvorani Mejdana. Finci dolaze u subotu i bit će smješteni u Lukavcu, a imat će jedan trening u vrijeme koje zatraže”, objasnio je Hasić.

Utakmica 4. kola grupe 5 za Evropsko prvenstvo 2020. između BiH i Finske igra se u nedjelju, 14. aprila, od 17.00 sati.

Na tabeli Grupe 5 trenutno vodi Češka sa 4 boda, Bjelorusija i BiH imaju po dva, dok je Finska bez bodova.

Izabranici Bilala Šumana pobijedili su Bjelorusiju u gostima (30:29), dok su u Tuzli poraženi od Češke (20:25).

Na EP 2020. godine, koje se igra u Norveškoj, Švedskoj i Austriji, plasirat će se dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane od osam kvalifikacionih grupa.

(BHRT)