Održan Proljetni sajam u tuzlanskom Mejdanu koji je zadovoljio kupce

U organizaciji SPC Mejdan u Tuzli održan je tradicionalni Proljetni sajam robe široke potrošnje u tuzlanskom Mejdanu.  Niz prometnu ulicu i vozača koji sa svojim vozilima sa svih strana prolaze  i pješaka uz sam ambijent koji je uljepšan sa Luna parkom uz šarenilo boja  razveselio je građane Tuzle. Trgovci su se ovoga puta dosjetili šta traže kupci u Tuzli i po koju cijenu trebaju da ponude svoju robu.

Referent Marketinga SPC Mejdan, Fadila Alijević

Veliki prostor pred Mejdanom već je ispunjen svakojakim proizvodima i to po povoljnim cijenama 1KM, ali i po akcijskim po 0,50 KM. Na tezgama je najviše kućnih potrebština , od igle do lokomotive, ali i šminke, bižuterije, kapa, papuča, japanki, sve po 1KM jer došla je sezona ljeta , koje je preskočilo proljeće, pa ne trebaju ni cipele za ovo vrijeme jer udobnije je u patikama, sigurni su kupci , koji su već davno „ušli „ u dušu kupaca u Tuzli. Na ulazu u Veliku halu sa desne strane su stigli cvećari Izeta i Vlado Pavić , koji i ovoga puta su uljepšali sa ponudom cvijeća Sajam u Mejdanu. Po riječima referenta Marketinga SPC Mejdan, Fadile Alijević, na Proljetnom sajmu su stigli trgovci oko 60-tak iz Bosanske Dubice, Srbca, Sarajeva , Mostara, Zenice, Brčkog, Visokog , Gradačca, Srebrenika , Gračanice i drugih mjesta, ali i tuzlanski trgovci koji uvijek priskoće da ništa ne fali u ponudi , pa su sa svojim proizvodima medom i pčelinjim proizvodima , izlagači kvalitetnih proizvoda  sa kojima posebno se ističu proizvođaći Pirići koji su osvojili za svoje proizvode mnoge medaljke za kvalitet, ističe Alijević. Dok se halom širi miris sudžuke iz Visokog , kupci bar zastanu da oprobaju i zasigurno se zaustave i na štandu sa slatkišima koji se nude ovom prilikom da se zaslade kupci koji dolaze sa svih strana Tuzlanskog kantona.

Na svom štandu je i Azreta , koja nudi pćelinje proizvode, kozije mlijeko , biljke, biljne ćajeve, lineks proizvode, sapune od kozijeg miljeka , kolače i prvi puta izlaže od kada je osnovano Udruženje kreativci Tuzle i okoline. Ne izostaju niti ručni radovi koje na štandu izlaže članica ovog udruženja Sadžida Hasandžiković iz Jajca, koju je ljubav spojila sa Tuzlom i zajedno sa svojim mužem iz Tuzle nudi svoju robu. Poznata je kao učesnik u Dajani  šou, a u svojoj ponudi nudi ručni rad, jastuke, jastučnice mace za djecu, dekupaž i druge domaće radinosti. Kao i svakoga sajma u Mejdanu , sigurno dominiraju učesnici iz Zenice koji su smješteni pred Mejdanom i sve im je najjeftinije, sve kako kažu od igle do lokomotive i sve po 1KM , da zadovolje kupce u Tuzli , bar donekle sa svojom prodajom, do sajma u ljeto.


Duška REBIĆ