Prijem muških glasova u Mješoviti Hor „Lege Artis“

U našem gradu Hor „Lege Artis“ postoji preko 10 godina i jedan je od muzičkih kulturnih brendova Grada Tuzle, sa preko 14 međunarodnih nagrada na raznim međunarodnim festivalima.Organizator i utemieljitelj je dvije velike manifestacije Međunarodni horski šampionat „Lege Artis“Tuzla i Tradicionalni novogodišnji koncert.
Ansambl trenutno broji 40 članova različitih uzrasta , od učenika do penzionera, a prepoznat je po karakterističnom repertoaru i sjajnoj atmosferi, kako na svim probama, tako i na svim nastupima gdje se pojave članovi . Ansamblom od samog osnivanja rukovodi magistar muzičke umjetnosti iz oblasti dirigovanja , maestro Jasmin Hasić.
Pored audicije za muške glasove vršit će se prijem i ženskih glasova u nešto manjem broju. Audicija za prijem članova održati će se u nekoliko termina i to 5 i 8 septembra 2022 godine, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti rezervaciju termina na broj tel. 061 679 -619. Audicija će se održati u prostoru Lege Artis-a Kaldrma broj.2(preko puta Jalske džamije).
Duška REBIĆ