Raftni klub „Tuzlak“ ovaj vikend organizuje regatu “Tuzla na Neretvi“

Iako je rafterska sezona na izmaku Raftni klub „Tuzlak“iz Tuzle nisu preveslali jer za kraj su ostavili jednu bisernu rijeku Neretvu. Veliko interesovanje za raftingom u netaknutoj prirodi do neslućenih razmjera je skoro cijelo ljeto su skiperi za turiste organizovali brojne atraktivne spustove na Nretvi.
RK „Tuzlak“ je u saradnji sa Raftin centrom“Džajića buk“ odlučio da organizuje prvu promotivnu rekreativnu nekomercijalnu raftin regatu.Organizovanjem nekomercijalne regate na Neretvi će biti i promovisane njezine vrhunske ljepote, kao jedne od najljepših rijeka na Balkanu.
Pored tog susreta raftera će omogućiti prezentaciju i razmjenu raznovrsnih turističkih potencijala Grada Tuzle i općine Konjic.
Na Manifestaciji se očekuju učesnici raftera iz Olova, Šipova, Tuzle, Viskog, Arilja, Starih Banovaca i Konjica sa 13 čamaca i preko 100 veslača.
Rafterska manifestacija pod nazivom „Tuzla na Neretvi“ će se održati od 26.8 do 28.8.2022. sa rafterskim spustom na relaciji Glavitečevo –Džajića buk.
Rafteri iz rafting klubova i gosti iz BiH i Srbije će biti smješteni u Kampu Boračnica na Boračkom jezeru koji posjeduje odličan prostor za kampovanje, bungalove i ugostiteljske objekte.
Raferska manifestacija „Tuzla na Beretvi“ je podržana od Grada Tuzle, Turističke zajednice Grada Tuzle, te prijatelja kluba :Multilab doo, Ekoživot, Volan,Inproz, Profine i Menprom.
Duška REBIĆ