Prijem kod ministrice Vojinović za Hasana Sejdinovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade

Dana 10. aprila ministrica Slavena Vojinović upriličila je prijem za Hasana Sejdinovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade koje su održane u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Prijemu su također prisustvovale i trenerica Nermina Mujić, kao i Kada Delić Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Ministrica Vojinović je čestitala Sejdinoviću na osvojenoj zlatnoj medalji u atletici na 200 m, te tom prilikom istakla značaj sporta za osobe sa posebnim potrebama i njihovu integraciju u društvo. Dalje je navela da su sportisti najbolji ambasadori države Bosne i Hercegovine, te je istakla zadovoljstvo što su učesnici na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade svojim nastupom na najbolji način afirmisali naš kanton. Resorno ministarstvo je prepoznalo značaj sporta lica sa invaliditetom te je kroz izmjene i dopune Zakona o sportu dovelo u ravnopravan status lica sa invaliditetom i organizacije koje se bave invalidskim sportom u odnosu na ostale grane sporta, čime su se stvorili još bolji uslovi za rad i podršku sportskih organizacija na području Tuzlanskog kantona koje se bave invalidskim sportom.
Izvršna direktorica Kada Delić Selimović zahvalila se na prijemu, napominjući da je na igrama u Abu Dhabiju učestvovalo 7500 sportista iz 192 zemlje, među kojima je bilo i troje sportista sa područja Tuzlanskog kantona.