Ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK:Razgovor o mogućnostima saradnje u oblasti turizma

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić razgovarao je jučer sa potpredsjednicom stalnog odbora za regionalne investicije u indonežanskoj Komori za trgovinu i turizam Yunni Indrani Widjaje o mogućnostima razvoja turističkih potencijala TK i promociji bh. turizma u Indoneziji.

Gošća iz Indonezije, koja u Tuzli učestvuje na Festivalu savremene žene, ovom je prilikom istaknula da je Bosna i Hercegovina veoma interesantna kao nova turistička destinacija te naglasila da je Indonežane na ove prostore moguće dovesti kvalitetnim marketingom. „Veoma je važna sigurnost, jer sigurnost i turizam idu jedno uz drugo. Ukoliko možemo postići da je BiH sigurna zemlja i da je tako percipirana, onda će turisti sigurno ovdje doći”, rekla je Indrani Widjaja.

Prema mišljenju ministra Gluhića, BiH a posebno Tuzlanski kanton trebaju više raditi na promociji turističkih potencijala te da su Aerodrom Tuzla i blizina granica sa zemljama Evropske unije dodatni motiv za razvoj ekonomije u BiH. „Naš je cilj da do 2023. godine budemo najzanimljivija i najprivlačnija turistička destinacija. Ja ću prezentirati potencijale Tuzlanskog kantona, ali svakako neću u svom govoru zaobići ni potencijale cijele BiH”, rekao je ministar Gluhić u razgovoru sa potpredsjednicom Stalnog odbora za regionalne investicije u indonežanskoj Komori za trgovinu i turizam koja je i izvršni direktor i vlasnik “PT Trust Consulting Group”.