Pripreme za Grapos expo 2019 u Gračanici u punom jeku

Povodom završnih priprema za održavanje 10. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta u Gračanici je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona, Kantonalne privredne komore, Obrtničke komore, Organizacionog odbora Sajma Grapos expo 2019 i Službe za poduzetništvo Općine Gračanica.

Radno-konsultativni sastanak bio je prilika za usaglašavanje programa Sajma, koji će se održavati od 16. do 19. aprila a predstaviće dostignuća proizvodnog i uslužnog poduzetništva i obrta, starih i umjetničkih zanata. Vlada Tuzlanskog kantona kao suorganizator manifestacije, putem resornog ministarstva i uz asistenciju Privredne komore TK nastoji uključiti što više aktera razvoja poduzetničke klime te privrednog i ekonomskog razvoja što je ove godine rezultiralo i učešćem visokoobrazovnih, javnih i privatnih, ustanova.
Stručni savjetnik za poduzetništvo i obrt Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona Adisa Gotovušić ovom je prilikom naglasila da će resorno ministarstvo u saradnji sa Privrednom komorom TK prvog dana Sajma održati prezentaciju o privredenim potencijalima Tuzlanskog kantona na kojem će privrednici dobiti informacije o podrškama koje pružaju Vlada i Ministarstvo privrede TK kao i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, te saznati pojedinosti koje se tiču javno-privatnog partnerstva.
Prema riječima direktora Kantonalne privrede komore Nedreta Kikanovića, bit će to prilika da na zajedničkoj prezentaciji 36 privrednih subjekata predstavi svoje mogućnosati i potencijale, što će biti od velike koristi za mala i srednja preduzeća TK.
Naglašavajući da je najveći dio poslova već završen, predsjednik Organizacionog odbora Nedžad Nuhanović je rekao da će se ovogodišnji Sajam u Gračanici održavati na 12 000 m zatvorenog i otvorenog prostora za što se već prijavilo više od 335 izlagača. Novost ove godine je auto šou i kvalitetne vansajamske aktivnosti te veliki broj proizvodnih firmi i popusti, nagrade i prezentacije, ističe Nuhanović.
O vrijednosti ove manifestacije svjedoči i činjenica da je Grapos expo jedan od 4 sajma koje finansijski podržava Vlada TK, rekao je ovom prilikom šef Službe za poduzetništvo Općine Gračanica Nihad Sinanović te današnji sastanak ocijenio kao dobru priliku da se se još jednom provjeri stepen pripremljenosti za privrednu aktivnost.