Predstavnici UNDP-a i TK o aktuelnim projektima i budućim aktivnostima

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić susreo se sa šefom Programa za lokalni razvoj u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) Edisom Arifaigićem, a tema razgovora bili su tekući projekti koje Vlada realizira u saradnji sa UNDP-om, te plan aktivnosti za budućnost.

Razgovarano je o implementaciji projekta izgradnje Osnovne i Srednje muzičke škole u Tuzli, programa Energetske efikasnosti u Tuzlanskom kantonu, te nabavke medicinske opreme. Radi se o projektima ukupne vrijednosti nešto više od sedam miliona KM.

Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i stepenom realizacije aktuelnih zajedničkih aktivnosti, te izražena želja da ona posluži kao dobar temelj za dalje unapređenje saradnje pokretanjem novih projekata.

Sugerisano je da bi u skladu sa opredjeljenjima Kantonalne vlade i prioritetima koje je postavila u radu, to moglo biti u oblastima zaštite okolice i povećavanja stepena energijske efikasnosti javnih objekata, poticaja u poljoprivredi, ali i oblasti obrazovanja i modernizacije nastavnog procesa u školama i fakultetima.

Uz premijera Halilagića i šefa Programa Arifagića, današnjem sastanku su prisustvovali i ministar finansija TK Suad Mustajbašić i regionalni koordinator u UNDP-u Franc Kljajić.

(RTV Slon)