Amir Spahić novi trener FK Sloboda

Dosadašnji trener u omladinskim kategorijama, te svojevremeno pomoćnik u stručnom štabu Husrefa Musemića, Amir Spahić, imenovan je za novog šefa stručnog štaba FK Sloboda.

Spahić će na klupi Slobode naslijediti Mladena Žižovića, koji je na Tušanj stigao u martu 2021. godine i vodio je tuzlanski klub u 34 zvanične utakmice u kojima je ostvario 11 pobjeda, 14 remija i 13 poraza.

Nakon imenovanja za šefa stručnog štaba FK Sloboda trener Amir Spahić je izjavio:

– Mislim da ekipa ima određeni kvalitet. Nadam se da će se ekipa razbuditi i da ćemo pokušati da se što prije vratimo na pravi kolosjek. Ono što nam je potrebno je jedna sigurna pobjeda, jedan dobar rezultat da bi se vratila vjera u ove momke. Nadam se da će se navijači početi vraćati na stadion Tušanj jer bez navijača i podrške publike mnogo je teže. Želim da se svi ujedinimo ka jednom cilju, a to je da se vratimo tamo gdje Sloboda i pripada – rekao je Spahić.

Novi trener predvodit će Slobodu u prijateljskoj utakmici s B timom hrvatskog prvoligaša Osijeka, koja je zakazana za 25. mart. Spahić je trenersku karijeru gradio u Slobodi, a igračku u Slobodi i drugim klubovima s područja Tuzlanskog kantona.