Pozorište mladih Tuzla: Upis u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle

Piše: Duška Rebić

Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu sa Udruženjem “Mladi Tuzle“ poziva djecu i mlade uzrasta od 6 do 25 godina da se upišu u Dramski studio za djecu, mlade i odrasle u 2021 godini. Na edukaciji će se putem umjetnosti i drame, kao sredstva u odgoju, raditi na izgradnji samopouzdanja kod svih polaznika. Na ovoj edukaciji dramski odgoj ne služi samo za razvijanje dramske darovitosti i upoznavanja sa dramskim-scenskim izazovima, već je izuzetno koristan za razvoj dječije i mladalačke ličnosti.


Rad se odvija u grupama mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta. Svi koji se odluče polagati Dramski studio za djecu, mlade i odrasle potpisati će Pravilnik o radu u kojem su jasno definisana međusobna prava i obaveze za maloljetne osobe. Pravilnik potpisuju roditelji/staratelji. Po završetka edukacije polaznici polažu završni ispit, te dobijaju certifikat o završenoj početnoj fazi Dramskog studija, nakon čega stiču pravo na pohađanje naredne faze.


Edukatori u Dramskom studiu za djecu, mlade i odrasle su mladi dipl. glumci, pedagozi i nastavnici razredne nastave, doktori, novinari, ali i studenti različitih profila osposobljeni za primjenu drame u odgoju. Saglasnost realizacije modula rada u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle izdalo je Ministarstvo za obrazovanje i nauku Tuzlanskog kantona.
Radionice se realizuju jednom sedmično po modifikovanom načinu rada usklađenog sa COVID-19 mjerama i Politikom zaštite dječijih prava Mladih Tuzle.

Svi prijavljeni kandidati i njihovi roditelji bit će obaviješteni o prvom zajedničkom sastanku na kojem će se obaviti javna prezentacija cjelokupnog projekta.
Dobro došli u Veliku porodicu Mladih Tuzle, poručuju organizatori.


Upis traje od 01.02.2021.godine do 28.03.2021. godine.
Prijave na broj telefona: 061 365-600.