Osumnjičen da je skinuo službeni pečat i nastavio rad na šljunkari

 Protiv P.Đ. sa područja opštine Derventa Policijska uprava Doboj juče je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

“Za prijavljeno lice postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u jednom privrednom društvu iz Dervente, izvršilo skidanje oznake zabrane korištenja bespravno izgrađenog objekta (tri postrojenja za separaciju šljunka i jedno postrojenje za drobljenje šljunka) koju je prilikom kontrole sredinom aprila 2019. godine postavilo ovlašćeno službeno lice”, pojašnjeno je iz policije.

P.Đ. je, kako se navodi, bez pribavljenog odobrenja za građenje i upotrebne dozvole, kao odgovorno lice naložilo, organizovalo rad i nastavilo s korištenjem postrojenja u poslovanju na eksploataciji i separaciji šljunka iz zemljišta na području grada Doboja, te mu je krajem jula 2020. godine ponovo izrečena i postavljena oznaka zabrane korištenja objekta, navodi se u saopštenju.