Premijer Gutić posjetio Općinu Olovo

Na poziv načelnika Đemala Memagića, premijer Tuzlanskog kantona danas je posjetio Općinu Olovo.

Privredni razvoj i preduslovi koji moraju biti ostvareni kako bi se pristupilo realizaciji infrastrukturnih i drugih investicijskih projekata bili su glavna tema današnjeg sastanka. S tim u vezi istaknuta je neophodnost donošenja kvalitetne prostorno-planske dokumentacije kao osnova da svaki razvoj. Imajući ovo u vidu akcenat današnjih razgovora stavljen je na Prostorni plan Federacije Bosne i Hercegovine, prostorne planove Tuzlanskog i Zeničko – dobojskog kantona, te općinske prostorne planove.

Premijer Gutić je ovom prilikom istakao neophodnost snažnijeg međusobnog povezivanja susjednih kantona i općina koje graniče, a sve s ciljem zajedničke realizacije projekata i poticaja otvaranju novih radnih mjesta.

„Olovo graniči sa općinom Kladanj u Tuzlanskom kantonu i ta spona, putna i svaka druga komunikacija mora biti intenzivna. Prostorni planovi se nadovezuju jedan na drugi i veoma je bitno da tim dokumentima stvorimo sve potrebne preduslove za razvoj privrede, a time i otvaranje novih radnih mjesta” rekao je ovom prilikom premijer Gutić.

Osim premijera Gutića današnjem sastanku prisustvovao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.