Plivači PK “Zmaj – Alpamm” osvojili 16 medalja na Zimskom prvenstvu

Piše: Duška Rebić


Državno  Zimsko prvenstvo u plivanju održano je 26.12.2020. godine u Banja Luci i Sarajevu, a konačni rezultati su objedinjeni na kraju prvenstva.

Nastupilo je 20 plivačkih klubova (Sarajevo-14, Banja Luka-6) sa 305 plivačica i plivača iz cijele Bosne i Hercegovine. Plivalo se u velikom (50 metara) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem vremena.
Prema riječima šefa Stručnog štaba PK Alpamm Tuzla, mr. sc. Muhameda Smajlefendića,  za ovaj plivački klub nastupili je 13 takmičara (4 djevojčice i 9 dječaka): Ema Jahić, Asja Zolotić, Zerina Vrabac , Arijana Imamović, Emir Jusičić, Adnan Sarajlić, Kenan Dračić, Danijel Iličković, Eman Jahić, Danis Karahodža, Ensar Ahmetović, Nadir Hodžić i Hadi Ćurtović.


Uz dobre trenere, mr.sc. Muhameda Smajlefendića i mr.sc. Omera Delalića, nakon 10 mjeseci bez takmičenja ostvareni su zapaženi rezultati. Ukupno su osvojili 16 medalja, od čega 10 titula državnih prvaka, 4 srebrene i 2 bronzane.

Ostvareni su zapaženi rezultati:
Kenan Dračić (6)
-osvojio je 6 medalja(5zlatnih, 1 srebrenu) i na ovom prvenstvu postao je petostruki prvak BiH u kategorijama kadeta, u disciplinama 100 i 200 metara slobodno, 50 i 100 metara delfin , te 200 metara mješovito, a viceprvak BiH disciplina 50 i 100 metara slobodno i 50 i 100 metara delfin.
Danijel Iličković (4) osvojio je 2 medalje , zlatnu 1 i bronzanu 1 i na ovom prvenstvu postao je viceprvak BiH u kategoriji junior u disciplini 100 m prsno , a treće mjesto zauzeo je u disciplini 50 m prsno.
Emir Jusičić (3) osvojio je 2 medalje , 1 srebrenu i i bronzanu i na ovom prvenstu postao je viceprvak BiH u kategoriji junor u disciplini 100 m, a treće mjesto zauzeo je u disciplini 50 metara.
Adnan SarajliĆ (4)osvojio je srebrenu medalju i na ovom prvenstvu postao prvak BiH u kategoriji mladih juniora u disciplini 199 m leđno.
Asja Zolotić (5) –osvojila je srebrenu medalju i na ovom prvenstvu postala je viceprvak BiH u kategoriji junior u disciplini 200m mješovito.


“Čestitamo svim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama, te im želimo puno sreće u daljim takmičenjima,” – ističu Delalić i Smajlefendić.