PETS FRIENDS: Sve za vaše ljubimce u radnjama vrhunske ponude

Piše: Duška Rebić


Porodični biznis Ajdaslića iz Tuzle sa radnjom “Pets FRIENDS” na Sjenjaku u Tuzli uljepšao je i uveselio jedno od najljepših naselja u Tuzli. Veseo je izlog raznih ljubimaca koji privlače poglede svih generacija da svrate u radnju punu šarolikosti.

U posjetama se najviše vesele mališani koji žure da pogledaju svoje ljubimce. U Pets Friendsu se nalaze psi, mačke, ptice, manje životinje, akvarijumi, higijena za i igračke za mačke i hrana za razne vrste ptica. O svima njima brinu Admir i Azra Ajdaslić, koji su uložili veliki trud u ovaj biznis. Azru Ajdaslić je iz Kaknja u Tuzlu doveo studij medicine, ali kako nam kaže, nije niti sanjala da će svoje dane provoditi provoditi sa raznovrsnim životinjama koje je vole kao i ona njih.

Njihove radnje se nalaze na tri lokacije u gradu, jedna je smještena u ulici 2. Tuzlanske brigade, druga je otvorena 2019. godine na Sjenjaku u ulici Ismeta Mujezinovića 7., a treća se nalazi na Ircu u Rudarskoj ulici 50.

“Ovo su specijalizovane trgovine u pružanju široke lepeze proizvoda i usluga za dobrobit kućnih ljubimaca. Naš glavni zadatak je vođenje brige o kućnim ljubimcima. Asortiman naših trgovina sastoji se od etabliranih svjetskih brendova, hrane i opreme i igračaka za kućne ljubimce. U našim trgovinama su zastupljeni svi najpoznatiji svjetski brendovi iz ove oblasti, hrana za mačke, Acana, Tasti of Wild, Camin, Royal, Wexon, Happ i drugi” – kazala nam je Azra Ajdaslić.


U “Pets Friendsu” se mogu pronaći razne vrste akvarijumskih ribica, akvarijumi raznih dimenzija sa opremom, moguće je i poručiti akvarijume po mjeri. U ovoj radnji se mogu kupiti kavezi i oprema za sve vrste papagaja, hrčaka, zečeva, zamoraca.
U sklopu radnje nalazi se i Apoteka u kojoj radi veterinarka Sabina Grebović, koja daje savjete i pruža usluge Veterinarske apoteke.


“Ukoliko do sada niste imali priliku ranije da nas posjetite, pozivamo vas da uskoro dođete sa svojim ljubimcima i sami se uvjerite u kvalitet naše usluge. Zahvaljujemo se svim dosadašnjim kupcima na povjerenju i nadamo se da ćemo i u budućnosti opravdati njihovo povjerenje. Za sve informacije mogu da nas nazovu na broj 035/277-391 ,” poručuje Azra Ajdaslić.