PETOČLANA PORODICA MILKIĆ ZAHVALJUJUĆI MFS-EMMAUS-U OD DANAS U SVOJOJ NOVOJ KUĆI

Četvero maloljetne djece porodice Milkić iz naselja Javor, Općina Gračanica, dobilo je danas ključeve od novoizgrađene kuće. Rezultat je ovo dugogodišnje saradnje MFS-EMMAUS-a, Općine Gračanica i dugogodišnjih prijatelja i donatora MFS-EMMAUS-a iz UAE.

Zahvaljujući Sharjah Charity International iz UAE kuća je izgrađena po savremenim sistemima gradnje koristeći pri tome najkvalitetnije materijale što bi u samom finišu ovoj porodici trebalo da pruži siguran i topao dom.

Primopredaji ključeva prisustvovali su direktor MFS-Emmaus-a Hamzalija Okanović, načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, predsjedavajući općinskog vijeća Nihad Krajinović kao i drugi općinski službenici iz službe za društvene djelatnosti. Između ostalih prisustvovao je i Demir Milkić, čovjek koji je i pokrenuo javnost i ukazao na situaciju u kojoj se nalazi ova porodica.

„Nakon što smo saznali za sudbinu koja je zadesila ove prelijepe mališane i njihovog oca odlučili smo da odmah reagujemo i pronađemo novac za izgradnju kuće. Na svu sreću naš dugogodišnji prijatelj i donator organizacija Sharjah Charity International javila se da će izgraditi kuću od temelja do krova. Radovi na kući su započeli u maju. Veoma smo sretni što smo kuću završili prije nove godine i što će porodici Milkić useljenjem u novi topli dom započeti nadamo se bolji život i sretnije djetinjstvo. Namještaj za kuću finansirala je Općina Gračanica i MFS-EMMAUS.“ – izjvili su iz Emmausa.

Podsjećamo, Ekrema i četvero male djece supruga i majka napustila je prije više od dvije i pol godine. S ocem su ostali Eldin (10), učenik trećeg razreda, Muris (8), koji ide u drugi razred, šestogodišnja Mina i najmlađa, četverogodišnja Alma.

“Meni kao roditelju ovo puno znači, osjećaj je neopisiv ovo se mora doživjeti” kazao nam je Ekrem Milkić samohrani otac četvero djece.
„Sviđa mi se nova kuća izgleda kao u raju, o tome sam sinoć sanjao. Sviđaju mi se kreveti na sprat, ja ću spavati gore a moj brat u donjem krevetu” priča nam Ekremov najstariji sin Eldin Milkić.

Ovo je treća porodica ove godine kojoj je MFS-EMMAUS izgradio kuću po sistemu ključ u ruke, u završnoj fazi su još dvije kuće, za porodicu Bašić iz Lendića kojoj će ključevi kuće biti uručeni sljedeće sedmice i za porodicu Mehmedbegović iz Živinica.

(gracanicki.ba)