Dobio osam godina robije za silovanje tri djevojčice

Opšinski sud u Travniku, nepravosnažnom presudom, proglasio je krivim starijeg maloljetnika iz Travnika za tri krivična djela silovanja, nad tri maloljetnice od deset, 11 i 12 godina, koje se dogodilo u avgustu protekle godine na području travničke opštine, saopšteno je iz Opštinskog suda Travnik.

Sudija za maloljetnike S.V.K. je 16-godišnjaka iz Travnika, proglasila krivim za tri krivična djela silovanja (od kojih je jedno ostalo u pokušaju), te osudila na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od osam godina.

“Napominjemo, maksimalna zatvorska kazna za maloljetne počinioce krivičnih djela je deset godina, a Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio činjenicu da je maloljetnik priznao izvršenje krivičnih dijela koja su mu Prijedlogom Kantonalnog tužilaštva Travnik stavljena na teret, te mu izrekao kaznu zatvora u navedenom trajanju”, navodi se u saopštenju.

Postupak završen za pet mjeseci

Po pravosnažnosti presude maloljetnik će biti upućen na izdražavanje kazne maloljetničkog zatvora u Kazneno-popravni zavod Orašje.

“Važno je istaći da su istraga, kao i sudski krivični postupak okončani u roku od pet mjeseci”, stoji u saopštenju Suda, prenosi Avaz.