Općinski sud Tuzla – Demant

Općinski sud Tuzla danas je medijima uputio demant na pisanje o krađi u zgradi ove institucije.

”U vezi sa objavama pojedinih medija da je u Općinskom sudu u Tuzli došlo do krađe novca  koji je dokazni materijal u postupku koji se vodi pred Općinskim sudom u Tuzli, ovim putem obavještavamo javnost da nisu tačni navodi da se radi o dokaznom materijalu iz predmeta koji se trenutno vodi ili vode pred ovim sudom.”

 

U petak 01.02.2019. godine utvrđeno je da su iz metalne kase suda, koja se nalazi na prvom spratu zgrade u kojoj se trenutno vrši rekonstrukcija, otuđene dvije koverte u kojima su se nalazile novčanice u iznosu od 100,00 KM i 470,00 KM.

Komisija koja je izvršila pregled stanja utvrdila je da su koverte sa novcem otuđene iz kase u kojoj se nalaze arhivirani predmeti koji datiraju iz 80-tih i 90-tih godina, odnosno dokazni materijal iz arhiviranih predmeta. Na kovertama se ne nalazi podatak o kojem tačno predmetu ili predmetima se radi.

U toku su operativne i istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj, a uzrok i počinioci trenutno nisu poznati”, navodi se u demantu Općinskog suda Tuzla.