Oglasio se gradonačelnik Mostara nakon sinoćnjih nereda

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se u nedjelju saopćenjem za javnost u kojem je osudio nerede koji su se dogodili nešto prije ponoći u Mostaru, a u kojima je učestvovalo više osoba, huligana.

“Ovim putem upućujem oštre riječi osude nakon sinoćnjeg divljanja huligana i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala. Vezano | Navijačko divljanje u Mostaru: “Ultrasi” pravili nerede u starom dijelu grada Posebice što se napad dogodio za vrijeme trajanja policijskog sata. Od pripadnika MUP-a tražimo da u što kraćem roku javnosti predoči detaljno izviješće o sinoćnjim neredima, a da se svi vinovnici procesuiraju i primjereno kazne”, stoji u saopćenju gradonačelnika Mostara u povodu sinoćnjih nereda.

On je istovremeno izrazio uvjerenje kako se ovakve slike iz Mostara više neće ponavljati. Tri osobe su uhapšene zbog učešća u neredima noćas na području Mostara, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.