Održan sastanak u Osmacima, uskoro novi asfaltni put Kalesija-Zelina

U prostorijama opštine Osmaci održan je sastanak načelnika općine Kalesija Seada Džafića, gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića, načelnika opštine Osmaci Ljube Petrovića te predsjednika Skupštine Osmaka Mehmedalije Imširovića na kojem se razgovaralo o saradnji na infrastrukturnim projektima kao i drugim pitanjima koja će pomoći stanovnicima ovih općina i grada Zvornika.

Drago mi je da je došlo do ovog razgovora, otvorili smo mnoga pitanja i zajedno ćemo raditi da naši odnosi budu još bolji te da zajedno radimo na projektima koji će pomoći našim stanovnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Na sastanku smo dogovorili saradnju na izgradnji puta koji će povezati Zelinu sa magistralnim putem M4, rekao je načelnik Džafić.

Pomoć u izgradnji asfaltnog puta obećao je i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakavči da saradnja Kalesije, Osmaka i Zvornika treba da se podigne na jedan veći nivo i da zajedno se rade projekti i prema većim nivoima vlasti kako u FBiH tako i u Republici Srpskoj.

Zadovoljan sastankom bio je i načelnik opštine Osmaci Ljubo Petrović koji se zahvalio načelnicima na pomoći koji su obećali te je kazao da će i on sve učiniti da saradnja bude još bolja.

Također na sastanku je bilo riječi i o vodosnabdijevanju područja Kalesije, odnosno o mogućnosti da se rade istraživanja na teritoriji Osmaka odakle bi se snabdijevala Kalesija.