Načelnik Kalesije održao sastanak sa Samirom Kamenjakovićem, uskoro izgradnja puta Tupković-Rainci Donji

Novi asfaltni put od Tupkovića prema Donjim Raincima, biciklistička staza te izgradnja kanalizacione mreže samo su neke od tema o kojima se razgovaralo na sastanku načelnika Kalesije Seada Džafića i Živinica Samira Kamenjakovića koji je održan jučer u zgradi Općine Kalesija.

Mi smo u budžetu za ovu godinu planirali sredstva za uređenje i asfaltiranje puta od Tupkovića do granice sa Kalesijom prema Raincima Donjim i očekujem da to bude završeno do ljeta, kazao je načelnik Živinica Samir Kamenjaković.

On je istakao da je prvi u Bosni i Hercegovini krenuo u izgradnju autoputa za bicikliste koji će krenuti sa Ciljuga prema Krivači, a dalje prema Kalesiji ukoliko se obezbjede sredstva potrebna za izgradnju.

Načelnik Kalesije Sead Džafić istakao je da će pokušati u ovoj godini da obezbjedi sredstva kako bi spojio Raince Donje sa Tupkovićem asfaltnim putem koji bi pomogao bržoj i jednostavnijoj komunikaciji između ova dva naselja. Također, ističe da će zajedno sa načelnikom Živinica raditi na zajedničkim projektima koji će još više približiti ove dvije sredine koje graniče.

Na sastanku je bilo riječi i o zajedničkim projektima kada je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže na najmoderniji i najsavremeniji način kao i izgradnja kolektora u Sprečkom polju koji  bi spriječio zagađenje rijeke Spreče.

Sa načelnikom Samirom Kamenjakovićem zaista imam dobru saradnju i siguran sam da ćemo zajedničkim nastupima i zajendičkim projektima prema IPA fondovima obezbjediti novčana sredstva da pomognemo jedni drugima, kazao je načelnik Kalesije Sead Džafić.