Održan Međunarodni karate turnir TK i VII Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić Fudo

Na međunarodnom karate turniru TK Open i VII Memorijalnom turniru Fuad Hadžiavdić Fudo koje je održano u tuzlanskom Mejdanu učešće je uzelo 888 takmičara, 75 klubova i nacionalnih selekcija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje se održava već 23 godine u kontinuitetu u povodu Dana nezavisnosti BiH u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.
Na svečanom otvaranju učesnike su pozdravili gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović i ministar za kulturu, sport i mlade TK, Zlatan Muratović.

Najuspješniji klubovi turnira su KBS „Tuzla“, „Regeneracija“ Velika Kladuša, „Omladinac“ Podgorica i Hrvatski karate savez.
U sklopu turnira, održan je i memorijalni „Fuad Hadžiavdić Fudo“ u muškoj i ženskoj seniorskoj konkurenciji.


Pobjednici u seniorskoj open konkurenciji su: Anđelo Kvesić, Hrvatski karate savez u muškoj i Dragana Konjević Karate klub „Omladinac“ Podgorica u ženskoj konkurenciji.


Organizatori Grad Tuzla i Klub borilačkih sportova „Tuzla“ još jednom su pokazali da su spremni da organizuju veliki sportski događaj.
Zahvaljujemo se Vladi TK, Gradu Tuzli, sponzorima, donatorima, medijima i volonterima na nesebičnoj podršci i organizaciji ove sportske manifestacije– istakli su


Duška REBIĆ