Održan 8. “BiH Valentinovo 2023” karate turnir, novčane nagrade najboljim

Protekle subote u velikoj dvorani SKPC Mejdan u tehničkoj organizaciji Karate kluba „DO“ Tuzla održan je 8. “BiH Valentinovo 2023”, jedan od najvećih „A“ karate turnira u BiH na kojem je nastupilo 90 klubova iz osam država Evrope.

Na turniru su nastupili najbolji takmičari iz Evrope koji se bore za plasman za predstojeće seniorsko Evropsko prvenstvo kao i mladđe kategorije kojima dolaze kvalifikaciona nacionalna državna prvensta za predstojeća velika takmičenja.
Karate klub DO je kao i svake godine nagradio najbolje seniore i seniorke u OPEN kategorijama gdje su u seniorkama open prva tri mjesta zauzeli slijedeći takmičari koji su osvojili vrijedne novčane nagrade:
Seniorke Open:
1.Stefani Krešić K.K. „DO“ Tuzla
2. Ilma Rahmanovic K.K,. Ilidža Sarajevo
3. Almina Halilović K.K. „DO“ Tuzla
3. Melinha Ibrahimović K.K. „DO“ Tuzla
Seniori Open:
1. Hamza Turulja K.K. Okinawa Sarajevo
2. Rijad Džuho K.K.Okinawa Sarajevo
3. Sando Krešić K.K. „DO“ Tuzla
3. Sadin Mulahalilović K.K. Zmaj Gradačac
Pored nagrada u Open kategorijama senora/ki kao redovnih svake godine, Karate klub DO Tuzla po prvi puta na ovakvim takmičenima u našoj državi nagradio je i najbolje u kategorijama kadeta, juniora i seniora U21 po sistemu najviše osvojenih bodova u tim kategorijama obzirom da nije bilo Open kategorije za te uzraste.
Najbolji kadet/kinja:
1.Mehanija Hana
2.Nenad Djurić
Najuspješniji junojor/ka:
1.Mandić Marija
2.Mujuić Alen
Nauspjušniji senior/ka U21:
1. Melina Ibrahimović
2. Lazar Marjković
Turnir je otvorila ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović, a pokriviteljim i sponzorima su uručena i priznanja.