Nikola Pavljašević istrčao najbolji rezultat svih vremena u BiH

Proteklog vikenda takmičari-ke AK ” Sloboda – Tehnograd” nastupili su na nekoliko domaćih i međunarodnih takmičenja. U subotu su na Federalnom prvenstvu u dvorani za mlađe kategorije ostvareni sljedeći rezultati:

1. mjesto – Ajna Nezirovac 60m sa ostvarenim ličnim rezultatom 9.42s (cicibanke)
3. mjesto – Ajša Babajić bacanje kugle 2kg 8.79m (pionirke)
3. mjesto – Merjem Dubravić bacanje kugle 3kg 7.82m (djevojčice)

Pored osvajača medalja na Federalnom dvoranskom prvenstvu nastupili su još: Ajla Babajić, Vanja Beganović, Asja Beganović i Tarik Nezirovac koji su ostvarili zapažene rezultate istrčavši svoje lične rekorde.

Drugi dan u atletskoj dvorani na Kamberović polju naši takmičari-ke su nastupili u skok u dalj i troskoku gdje Ajna Nezirovac ponovo dominirala osvojivši prvo mjesto u kategoriji cicibanki u disciplini skok u dalj, sa preskočenih 3,86 m, dok se bronzanom medaljom u ovoj disciplini okitila i Ajla Babajić sa preskočenom daljinom od 3,56 m

U kategoriji djevojčica Ismihan Muratović je osvojila titulu viceprvakinje FBiH za 2023 godinu u disciplini troskok sa daljinom od 10,10 m.

Pored osvajača medalja u Zenici su nastupili i Nudžejma Vrabac koja je osvojila 4. mjesto u troskoku, Tarik Nezirovac je zauzeo 7. mjesto u skoku u dalj u konkurenciji dječaka, dok je Rijad Hasanbašić nastupio van konkurencije u disciplinama skok u dalj i troskok.

Na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe juniore-ke u dvorani, nastupilo je četvero atletičara-ki AK “Sloboda – Tehnograd”, Elma Hasanbašić, Ema Mešković, Bakir Musić i Nikola Pavljašević.

Najvrijedniji rezultat ostvario je Nikola Pavljašević u trci na 1.500 m, osvojivši drugo mjesto u ukupnom plasmanu i istrčavši najbolji rezultat svih vremena za BiH u kategoriji dječaka. Dosadašnji rezultat 4:39.90, koji se vodio kao državni rekord i kojeg je od 2011. godine držao Amer Ćuran, popravljen je za 6 sekundi. Rezultat koji je istrčao Nikola Pavljašević od 4:33.98 se od ove godine, kada se zvanično ne vode rekordi, tretira kao najbolji rezultat svih vremena u kategoriji dječaka.

Bakir Musić je bio najbolji u disciplini 200 m za mlađe juniore, sa vremenom 23.60 s dok je Ema Mešković u istoj disciplini zauzela peto mjesto sa vremenom 26,99s. Elma Hasanbašić je osvojila treće mjesto u trci na 1500m za mlađe juniorke, sa vremenom 5:05.17