Od Skvera do Lipnice: Sutra Tuzlanski maraton, stižu takmičari iz cijele Evrope

Sve je spremno za peto izdanje Tuzlanskog maratona za rekreativce koji i ove godine u naš grad dovodi najbolje maratonce, polumaratonce i trkače koji se žele okušati na stazi od pet kilometara.

Trka će se održati sutra, u nedelju, sa početkom u 9 sati sa tuzlanskog Skvera. Tom prilikom našim ulicama će trčati gosti iz brojnih bh. gradova, susjednih zemalja i Europe što je pokazatelj kvaliteta i ozbiljnosti pristupa organizaciji.

Ovogodišnji 5. maraton trči se na dionici od Skvera do Lipnice na certificiranoj stazi od strane Asocijacije internacionalnih maratona i trka na duge staze (AIMS) i time zvanično ulaze u kalendar svijetske i europske atletike.

„Trka je zvanično prihvaćena od Atletskog saveza BiH i Atletskog saveza FBiH i to joj daje posebnu dimenziju u pogledu ozbiljnosti i važnosti rezultata. Iza organizatora su višemjesečne pripreme, ali uz entuzijazam i podršku onih koji su shvatili koliko je ovaj događaj bitan možemo reći da će Tuzla, uz sve sportske manifestacije ovog vikenda, biti grad sporta“, rekla je dvostruka olimpijka Kada Delić Selimović, direktorica trke.

Pozitivna iskustva i odlični utisci učesnika dosadašnjih utrke su glavni motiv organizatora Rekreativnog sportskog društva „Maratonac“ iz Tuzle da se našem gradu pokloni jedna ovakva sportska manifestacija koja promoviše sport, nastavlja lijepu sportsku priču u gradu i pruži svim učesnicima vrhunske uslove za postizanje najboljih rezultata.