Obilježena 25. godišnjica RTV Tuzlanskog kantona

Središnji dio obilježavanja 25. rođendana RTV Tuzlanskog kantona održan je večeras u Kristalnoj dvorani hotela „Tuzla“, u prisustvu velikog broja zvanica i uposlenika ovog kolektiva.

Danas renomirana medijska kuća prvi put se u eteru pojavila za vrijeme agresije na BiH, 20. februara 1993. godine, kao TV Okruga.

Usprkos nemogućim ratnim uvjetima misija je uspješno obavljena, a krajem rata 1995. godine, preimenovana je u RTV Tuzlansko-podrinjskog kantona s 45 zaposlenih, da bi tri godine poslije osnovan i Radio TK. Konačno, 1999. godine medijska kuća je promijenila ime u RTV TK pod kojim neprekidno djeluje do danas.

Dva puta je RTV TK proglašena najboljom TV stanicom u BiH. Direktor Almir Mulabećirović izjavio je večeras da je ova medijska kuća postala važan faktor u medijskom svijetu, ali prevashodno kao produženi servis građana Tuzlanskog kantona, s prepoznatljivim radijskim i TV emisijama.

– Prošli smo rat, stradanja, blokade, poplave, brojne društvene krize, punih 25 godina smo historija svega što se desilo u našoj zemlji. Naš najgledaniji program je TV Dnevnik i od osnivanja do danas emitiran je 9.125 puta – kazao je Mulabećirović, najavivši da će krajem godine program RTV TK biti emitiran u visokoj, HD rezoluciji.

Plaketa RTV TK uručena je danas predstavnicima Skupštine i Vlade TK, kao osnivačima medijske kuće. Uime Vlade plaketu je primio novi premijer Jakub Suljkanović.

Posebne zahvalnice uručene su ogranizacijama: UKC Tuzla, Univerzitetu u Tuzli, Turskoj razvojnoj organizaciji TIKA, MUP-u TK, te Edinu Ramiću, federalnom ministru za raseljene osobe i izbjeglice.

Zahvalnice su dobili i poslovni partneri BH Telekom dd Sarajevo, Sarajevo osiguranje – Podružnica Tuzla, Bingo i Pivara Tuzla, RMU Banovići, Studio moderna doo Sarajevo i Direct Media Kiseljak.

Pročitana je odluka o dodjeli plaketa za 53 uposlenika koji neprekidno rade u RTV TK 20 i 25 godina.

Od osnivanja u RTV TK rade i dobit će plaketu za 25. godišnji rad: Ibrahim Kozlić, Almir Mulabećirović, Dario Mateljić, Izeta Alić, Šahza Beganović, Mirsad Jusić i Eldin Bosankić, rečeno je Feni.

(Nezavisni.ba)