Obilježen 20. mart – Dan šehida i poginulih boraca općine Gračanica

U Gračanici obilježen 20. mart – Dan šehida i poginulih boraca općine Gračanica.

Ceremonija obilježavanja Dana šehida i poginulih boraca započela je na Centralnom spomen obilježju Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.

Okupljenima se obratio Abdulah efendija Hodžić koji je pozvao sve prisutne da se Fatihom prisjete šehida ali i svih poginulih nakon čega je pristupljeno polaganju cvijeća.

Prisutne su bile brojne delegacije,  porodice šehida i poginulih boraca, političke partije kao i  organizacije boračkih udruženja iz Tuzle, Lukavca, Banovića, Živinica i Doboj Istoka, i drugi.

Svečanost obilježavanja je nastavljena Svečanom akademijom u Muzičkoj školi gdje se prisutnima obratila predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Gračanica koja se zahvalila svima koji su se odazvali i na taj način pokazali da žrtve nisu zaboravljene.

Općinski načelnik je u svom obraćanju pozvao sve prisutne da se i ubuduće odazivaju obilježavanju Dana šehida i poginulih boraca, i da je to najmanje što možemo učiniti da se ne zaborave naši poginuli.  Moramo svi zajedno nastaviti braniti vrijednosti za koje su i oni dali svoje živote.

Prisutnima su se obratili i Hajrudin Halilović, predsjednik Saveza organizacija porodica šehida i poginulih boraca TK, ratni komandant jedinica Armije BiH Smajl Mešić te kćerka šehida Sabina Huskanović.