Gračanica:Organizovan doček za šampiona Hasana Sejdinovića

Petak 22 marta  ispred zgrade Općine organizovan doček za Hasana Sejdinovića, gračanliju koji je na Specijalnim olimpijskim igrama u Abu Dhabiju osvojio zlatnu medalju.

Atletičar Hasan Sejdinović u utrci na 200 metara osvojio je prvo mjesto i našoj zemlji donio zlato na ovogodišnjim ljetnim igrama.

Na ljetnim Specijalnim olimpijskim igarama je  nastupilo preko 7000 sportista iz preko 170 država, među kojim je i Bosna i Hercegovina.

Delegacija Bosne i Hercegovine je brojala ukupno 33 člana, od toga 18 takmičara, 6  trenera, 1 doktor i predvodnici delegacije.

Takmičili su se u četiri sporta i to u atletici, stonom tenisu, plivanju i fudbalu.

Prisutnima su se obratili Općinski načelnik Nusret Helić, predsjednik Sportskog saveza Osman Bukvić i direktor osnovne škole „Hasan Kikić“ .

„I prije odlaska Hasan, kojeg od milja zovu Hasko je priznao da je jako uzbuđen zbog odlaska na specijalne olimpijske igre i obećao je kako će se u Tuzlu vratiti sa medaljom u rukama. Danas smo svi zajedno svjedočili tome da je Hasan održao obećanje.“, rekao je načelnik u svome obraćanju.
Nakon obraćanja uručeni su prigodni pokloni za Hasana i njegovu majku od Organizacije RVI Gračanica, MZ Džakule, JU Centra za socijalni rad, osnovne škole „Hasan Kikić“, Sportskog saveza općine Gračanica, Hasanov razred IX-1  te načelnika Općine.

Brojni građani aplauzom su ispratili gračaničkog šampiona.