Norveška ambasada prepoznala rad Udruženja majki hendikepirane djece TK

Djelotvoran rad Udruženja “Majke hendikepirane djece Tuzlanskog kantona – Tuzla” prepoznala je i Ambasada Norveške u Bosni i Hercegovini  koja je odobrila vrijedan projekt kako bi to udruženje pružalo još bolje i kvalitetnije usluge korisnicima svog Dnevnog centra.

Predsjednica Udruženja Sajda Arnautović rekla je da osim radionica i drugih art-terapija koje su se odvijale svakodnevno, proteklih dana je održan okrugli sto o temi “Slobodno vrijeme”, što je veoma bitna tema ne samo za osobe s poteškoćama u razvoju.

– Primjer norveške ambasade u BiH vrijedan je pažnje i brige za osobe s poteškoćama u razvoju kao jednoj od najranjivijih kategorija bosanskohercegovačkog društva čiji su pripadnici neizmjerno zahvalni što im je omogućeno da u radionicama Udruženja provode slobodno vrijeme u još kvalitetnijem okruženju. Svi ideali svijeta nisu vrijedni suze jednog djeteta – poručuju iz navedenog udruženja.

S korisnicima Dnevnog centra Udruženja rade stručnjaci: Ruža Tomić, pedagog psiholog, Almasa Franca, defektolog, pedagog Azur Memišević, Sajda Arnautović, predsjednica i osnivač Udruženja, kao i suradnici: Nermina Omerović, administratorica i voditeljica radionice šivenja i pletenja, Marija Zulfić, voditeljica radionice ukrasnih predmeta, Adil Arnautović, vozač, kao i Mehmed Karić, knjigovođa.