Navijači Rome podijeljeni -Proslava gola Aleksandra Kolarova

Roma je sinoć gostovala na Bentegodiju u utakmici 23. kola Serije A i sa ubjedljivih 0:3 savladala Chievo.

Pružili su izabranici Eusebija Di Francesca dobru partiju i na kraju slavili protiv fenjeraša golovima El Shaarawyja, Džeke i Kolarova.

Međutim, nezadovoljni gostujući navijači su tokom utakmice upućivali zvižduke igračima Rome i dalje nezadovoljni posljednjim partijama, posebno blamažom protiv Fiorentine u Kupu Italije.

Na meti navijača je ponajviše bio Aleksandar Kolarov. Iskusni Srbijanac je zaratio sa najvjernijim navijačima Rome pošto je burno reagovao na njihova dobacivanja nakon remija sa Atalantom, pa su ubrzo osvanuli i uvredljivi grafiti ispred njegove kuće.

Kolarov je i sinoć bio na meti zvižduka, a nakon što je postigao gol za konačih 0:3 odlučio se nakoliniti navijačima Rome.

Međutim, i ovaj njegov potez je izazvao podjele među navijačima Rome. Jedni smatraju da je njegov duboki naklon predstavljao ” ispružeu ruku izvinjenja”, dok drugi misle da je riječ o novoj provokaciji, o sarkastičnom naklonu.

Ostaje da se vidi da li će uskoro doći do “zvaničnog” pomirenja Aleksandra Kolarova i najvatrenijih navijača Rome.

Sa druge strane, Di Francesco je uvjeren da je Aleksandrov potez nakon gola predstavljao gest izvinjenja.

“Mislim da je to bio sjajan gest, želio se izviniti navijačima nakon onoga što se desilo. Međutim, ja ponovo želim istači da je on mjesec i po igrao sa frakturom kosti stopala, pod injekcijama. Jedva je hodao kada je dolazio na treninge, ali je igrao jer nam je bio potreban”, izjavio je Di Francesco nakon sinoćnje utakmice.

(Nezavisni/Sportsport)