Na Trgu slobode u Tuzli održan Bajramski koncert „Iz blizine srce sluti puhnut će behar“


U organizaciji Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla, Gradske uprave i Centra za kulturu Tuzla na Trgu slobode u Tuzli održan je bajramski koncert pod nazivom „Iz blizine srce sluti puhnut će behar“. Ovom događaju prisustvovale su sve generacije.


Mješoviti hor „Lege Artis“ nastupio je sa brojnim solistima, vokalni ansambl Libero i Magnifico iz Živinica, kao i specijalni gost, Nedžad Salković, uljepšali su ovaj vjerski događaj izvedbom recitala, ilahija i kasida i sevdalinki uz koje su mnogi pjevušili.
Već dugi niz godina „Lege Artis“ nastupa na koncertima, prati vjerske praznike. Ove godine smo odlučili u saradnji s Gradskom upravom Tuzla i Centrom za kulturu Tuzla da organizujemo veliki bajramski koncert na tuzlanskom Trgu slobode zbog želje da na ovaj način pokažemo multikulturalnost Tuzle. Veliko je zadovoljstvo što je tu ideju prepoznao gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i odlučio se uključiti u njenu realizaciju, kazao je Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac hora „Lege Artis“.


Kako je istakao gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, njegujemo različitosti, na to smo ponosni i nastaviti ćemo i za velike katoličke, pravoslavne i jevrejske praznike da te različitosti i njihovu harmoniju u Tuzli istaknemo. Mi ovdje slavimo oduvijek i na koncertu povodom Bajrama nastupaju pripadnici svih konfesija, istakao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.


Specijalni gost Bajramskog koncerta bio je Nedžad Salković, doajen bh. pjesme koji se na Trgu slobode predstavio svojim tradicionalnim bajramskim repertoarom uz koji su mnogi pjevušili.
Mješoviti hor „Lege Artis“ su specijalnom gostu Nedžadu Salkoviću uručili zahvalnicu.   

Duška REBIĆ