Na Biciklijadi u Tuzli 4.000 učesnika

Oko 4.000 biciklista iz Tuzle i okolnih mjesta sudjelovalo je juče na tradicionalnoj Biciklijadi koju je sedmi put zaredom organizirao Biciklistički klub Tuzla.

Vozilo se na stazi dugoj 14 kilometara od naselja Stupine, preko Drežnika, Irca, pokraj Panonskih jezera, te Brčanske Malte i do polazišta.

Uz profesionalne bicikliste sudjelovali su i amateri, rekreativci, a uz roditelje bicikle su vozili i najmlađi, ali na stazi od jednog kilometra.

Predsjednik BK Tuzla, Mirsad Jusić kaže u izjavi za Fenu da je biciklizam sve popularniji kod građana svih uzrasta, ali da je problem što Tuzla nema biciklističku stazu. Ipak, istakao je da je najvažnije da ljudi bicikl koriste u rekreativne i zdravstvene svrhe.

Tokom Biciklijade nekadašnja karatašica Lejla Softić i Tima Musić iz Udruženja građana oštećenog vida predstavile su i provozale su se duplim biciklom koji je i namijenjen slijepim i slabovidnim osobama.

Nakon završetka vožnje upriličen je i prigodan zabavni program i podjela nagrada. Najmnogoljudnija rekreativna biciklijada u BiH organizovana je uz podršku EU info centra BiH te brojnih sponzora.

(nezavisni.ba)