Medžlis Tuzla donirao novi EKG aparat Domu zdravlja Tuzla

Direktor Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović“ Tuzla prim. dr. Suad Bijedić sa svojim saradnicima, upriličio je prijem za delegaciju Medžlisa Tuzla predvođenu glavnim tuzlanskim imamom hafizom Ahmed-ef. Huskanovićem i predsjednikom prof. dr. Amirom Karićem.

Povod prijema bila je donacija savremenog EKG aparata koji je obezbijedio Medžlis Tuzla. Prim. dr. Suad Bijedić se zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji istakavši da je aparat već u funkciji u Službi hitne medicinske pomoći. O aktuelnim projektima i aktivnostima u Domu zdravlja razgovaralo se prilikom posjete delegacije Medžlisa u aprilu mjesecu tekuće godine,upravo tada Medžlis je preuzeo inicijativu za nabavku EKG aparata koja je i uspješno realizovana.

Glavni imam Huskanović je prilikom prijema izrazio spremnost da se dobra saradnja Medžlisa Tuzla i Doma zdravlja Tuzla nastavi i u budućnosti, u skladu sa mogućnostima, a posebno u ovim izazovnim vremenima pandemije.

Prijemu su prisustvovali prof.dr. Samir Mačković, pomoćnik direktora za medicinska pitanja i dipl.med. tehničar Almir Avdić ispred Doma zdravlja Tuzla, kao i Esmir-ef. Hasanović, koordinator tuzlanske Mreže mladih.