Medunjanin se oprostio od reprezentacije BiH: “Dati šansu mlađim igračima”

Dugogodišnji reprezentativac BiH Haris Medunjanin je u sinoćnjem susretu sa Senegalom ušao u igru u 60. minuti umjesto Gojka Cimirota i to su bile njegove posljednje minute u dresu sa nacionalnim grbom.

“Odigrali smo veoma dobro, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dobre šanse i šteta što Višća nije postigao gol. U drugom dijelu smo kontrolisali igru, oni nisu bili opasni. Ova ekipa ima dobrih igrača“, rekao je Medunjanin nakon utakmice, a onda je otkrio i da je bila posljednja u njegovoj reprezentativnoj karijeri.

“Ovo je moja posljednja utakmica u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Razmišljao sam dugo o tome i donio ovu tešku odluku. Moramo misliti i na budućnost, ovdje ima dosta dobrih igrača. To što se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo je znak da mi, malo stariji igrači kao ja, trebamo dati mlađim momcima šansu i želim im uspjeh u narednom periodu”, jasan je bio Medunjanin.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine se zahvalio Harisu Medunjaninu na svemu što je uradio za našu reprezentaciju i poželio mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku profesionalne karijere.

(Klix.ba)