Lukavac: Upriličen prijem za reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci Ermina Jusufovića, Elvisa Šerifovića i predstavnike SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac

Juče je u kabinetu Gradonačelnika Lukavca povodom osvojene titule prvaka Evrope upriličen prijem za reprezentativce BiH u sjedećoj odbojci Lukavčanina Ermina Jusufovića i Elvisa Šerifovića – člana SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac, kao i predsjednika Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke „Sinovi Bosne“ Lukavac Vehbiju Tokića i trenera kluba Fahrudina Muharemovića.

Napominjemo da je Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci odbranila titulu prvaka Evrope nakon što je u finalu Evropskog prvenstva koje se igralo u Italiji savladala selekciju Njemačke. Safet Alibašić proglašen je za najboljeg igrača Evropskog prvenstva (MVP), Ismet Godinjak za najboljeg libera, a Ermin Jusufović je dobio priznanje “najbolji smečer”.

Ovom prilikom Gradonačelnik dr.sc. Edin Delić u ime Gradske uprave Lukavac i u svoje lično ime još jednom je uputio najiskrenije čestitke na postignutom uspjehu reprezentativcima i klubu, te im uputio riječi zahvalnosti što predstavljaju Lukavac i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

Ovim povodom Gradska uprava Lukavac izdvojila je simbolična novčana sredstva kao znak zahvalnosti našim uspješnim Lukavčanima na postignutom uspjehu, ostvarenim rezultatima i osvojenim priznanjima.

Grad Lukavac