U Kladnju gostovao Festival “Vezeni most”

U organizaciji Javne biblioteke pred punim kladanjskim Domom kulture upriličen susret dječijih pisaca sa učenicima Osnovne škole Kladanj i mališanima Dječijeg obdaništa Edina Čamdžić.

Sunčanog i lijepog oktobarskog dana u našem malom gradu od lišća družili smo se sa najdražim gostima, piscima prijateljima Nurom Suljkanović, Marom Grbić (Bosna i Hercegovina) i Krunoslavom Mikulanom (Hrvatska) i našom pjesnikinjoj Ifetom Hrnjić, koji su nam “Vezenim mostom” donijeli magiju poezije, pjesama i priča za djecu. Istkali smo još jedan most od stihova, prijateljstva, dječijih osmjeha i najiskrenijeg druženja.

Piscima želimo puno uspjeha u radu i još mnogo kreativnih dana… a za naše divne djevojčice i dječake poruka bili ste najvrjedniji, najljepši, najpažljiviji slušaoci i naiskrenije duše za koje je najljepše pisati…

20. Međunarodni dječiji festival u čast knjige i umjetnosti pod nazivom “Vezeni most” je održan  u periodu od 10. do 14. oktobra ove godine i podrazumijevao je brojne aktivnosti i sadržaji kao što su: druženja sa dječijim piscima, radionice, okrugli stolovi, snimanja emisija, gostovanja na radiju i televizijama,  konkurs za najbolje literarne radove učenika osnovnih škola, dodjela nagrada „Mali princ“ za najbolju knjigu objavljenu u prošloj godini. Organizatori su poručili da je „Vezeni most“ festival na kome se njeguju vrijednosti bh. i svjetske književne baštine i podstiče međunarodna kulturna saradnja.

Ovo je samo jedan od sadržaja kojima Biblioteka u Kladnju obilježava OKTOBAR-mjesec knjige.

Općina Kladanj