Završeni radovi na izgradnji teniskog terena u Gradačcu

Prije dva dana je izvršena primopredaja teniskog terena u Gradačcu čiju je izgradnju podrżao projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. U sklopu ovog projekta učestvuje pet mjesnih zajednica s područja grada Gradačac, a jedna od njih je i mjesna zajednica Varoš gdje je realizovan ovaj infrastrukturalni projekat.

U proteklom periodu u sklopu ovog projekta održani su Forumi građana gdje su se građani  iz mjesne zajednice okupili i razgovarali o stvarima koje opterećuju svakodnevni život u njihovoj mjesnoj zajednici. Cilj MZ projekta jeste povećanje učešća građana u definisanju prioriteta lokalne zajednice a koje finansira i lokalna uprava.

Predsjednik mjesne zajednice Varoš, Siniša Baković istakao da je veoma zadovoljan i sretan što je realizovani projekat izabran na forumu građana MZ Varoš i da je sama inicijativa za izgradnju teniskog igrališta i krenula prema gradskoj upravi od strane građana MZ Varoš.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je kazao: “Danas se nalazimo na novoizgrađenom teniskom igralištu koji je realizovan u sklopu aktivnosti projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. U okviru istog u proteklom periodu u projektnim mjesnim zajednicama realizovano je niz za nas važnih infrastrukturnih projekata. Jedan od njih je i ovo tenisko igralište čija je vrijednost oko 46.000,00 KM.”

Projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini (BiH)“ (MZ projekat) zajednički financiraju Vlada Švicarske i Švedska sa 14 miliona KM, kao i lokalne vlasti sa 5 miliona KM, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP u BiH).

Grad Gradačac