Ljetna turistička sezona na Panonskim jezerima počinje 1.juna

Panonska jezera u Tuzli su godinama najposjećenija turistička destinacija.Pored tri jezera sa salinitetom Jadranskog mora, kristalnom čistom vodom koja je ljekovita posjetitelji vole Panonska jezera jer su oaza mira.

Prema riječima Maida Porobića, direktora JK Pannonica Tuzla koji ističe, ove godine se nadamo , da ćemo ove sezone nadmašiti prethodnu kada su u pitanju posjete.Pored već tradicionalnih sadržaja, kulturnog , zabavnog i sportskog karaktera , osigurali smo i dodatne pogodnosti, a cijenu ulaznice su ostale iste.Uveli smo porodične ulaznice, podigli smo prag besplatnih ulaznica za najmlađe do 4 godine, uveli smo i jednu kategooriju djece od 4 do 14 godina sa nižom cijenom i na taj način želimo da omogućimo što jeftiniji boravak našim gostima na Panonskim jezerima.Ove godine očekujemo dnevne posjete, preko 10 hiljada gostiju, a ukupnu posjetu planiramo 400 hiljada.Ostalo nam je još 2 dana pripreme, pa ćemo urediti plaže, postavke plažnog mobilijara, a najvažnije je da ćemo dobiti Certifikat Zavoda za kvalitet naše vode od Zavoda za javno zdravstvo. Već su se stekli svi uslovi da krenemo sezonu prvog juna, pojašnjava direktor JKP Panonika Tuzla Maid Porobić.

Iako je vrijeme varljivo mnogi već stižu sa svih strana i nemogu da više čekaju , već skoče u vodu da zaplivaju koja ih čeka cijelo ljeto. Najteže je pticama koje nadliječu svoje more i nije im jasno ko im oduzima sada njihovo stalno mjesto koje nadlijeću sa drveća po cijeli dan.

JP Pannonica Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzle uz podršku Grada Tuzle za sve posjetioce organizuje besplatan koncert Gorana Karana na Panonskim jezerima u subotu 15 juna u 21 sat.
Dođite da zajedno sa Goranom Karanom i njegovim „Vagabundo“ bendom uz divne note obilježimo početak ljetne sezone 2024 u Tuzli, program ovog početka ljetne sezone, ističu organizatori.

Duška Rebić