Mladi karatisti iz klubova sa područja Tuzlanskog kantona ispraćeni na Balkansko prvenstvo

Naši najmlađi karatisti, članovi reprezentacije BiH, sa područja TK , danas su otputovali na Balkansko prvenstvo koje će se održati 31.maja do 2 juna u Istanbulu u Turskoj.
Zahvaljujući svojim rezultatima 32 takmičara iz našeg kantona ostvarili su pravo i izboriti svoje mjesto u državnoj karate reprezentaciji BiH.

Ispraćaju na ovo veliko takmičenje danas su prisustvovali , predsjednbik Skupštine TK Žarko Vujović, premijer Kantona, Irfan Halilagić, ministar kulture, sporta i mladih TK Damir Gazdić,bivši karate reprezentativac , a danas ministar trgovine, turizma i saobraćaja Denis Bećirović.
Izuzetno nam je zadovoljstvo ispratiti naše najmlađe karatiste na ovo veliko takmičenje, zaželjeti im sreću i uspjeh na takmičenju.Ne sumnjamo da će oni BiH prikazati u najboljem svjetlu.

Vlada TK svjesna odricanja kako ovih mališana , tako i njihovih roditelja želeći pomoći da ostvare što bolji rezultat sa jedne strane, te da odlazak na ovo prvenstvo bude poticaj za još intenzivniji rad i zalaganje u narednim danima iznači način da propocijalno svakom od naših članova Reprezentacije  snosi dio troškova odlaska i učešća na prvenstvo, kazao je premijer TK Halilagić.

Kantonalno ministarstvo,  kulture, sporta i mladih u Vladi TK, su do sada više puta podržavali mađunarodne nastupe svih naših reprezentativnih selekcija.To je naš moralni čin, da i našim najmlađim karatistima, našim najmlađim ambasadorima prepoznamo njihov trud i zalaganje , te da im uz finansijsku podršku danas zaželimo i uspjeh na takmičenju u Turskoj, rekao je ministar kulture, sporta i mladih, Damir Gazdić.

Duška Rebić