Lipnica – Prvenstvo u amaterskoj goniometriji (VIDEO)

Prvo otvoreno prvenstvo u amaterskoj goniometriji pod nazivom “Lipnica open 2017” održano je u Domu rudara a domaćin je bio Radio klub ‘Lipnica’.

Amila Topovčić iz Radio kluba ‘Kamenica’ kazala je da se takmiči već nekoliko puta u toj disciplini i da uvijek osvoji prvo ili drugo mjesto.

Muris Mašić iz Radio kluba ‘Tuzla’ ističe da je od djetinjstva sam išao u radioklub gdje su sada Panonska jezera.

– Kad dijete nešto zavoli onda to ostane do starih dana. Sjećam se 84. godine kada sam prvi put išao na državno prvenstvo – dodao je.

Amaterska goniometrija je takmičenje koje organizuju klubovi koji su članovi Asocijacije radio-amatera u BiH. Organizuje se sedam do osam puta godišnje. Predsjednik asocijacije radio-amatera BiH Mesud Fazlagić kazao je da je ljubav prema goniometriji neobjašnjiva.

– Mnogi idu stopama svojih roditelja, neki kroz školu, mnogi su ljubitelji prirode i kad sve to sklopite u jedno, dobijete disciplinu i hobi koji je jako dobar i simpatičan. Imate tehniku, prirodu, druženje, dolaze ljudi iz različitih krajeva BiH – poručuje Fazlagić.

Organizatori su zahvalili svim članovima radio klubova, sponzorima i simpatizerima, koji su doprinjeli uspješnoj organizaciji takmičenja.

(FENA)