Krao struju kako bi u stanu uzgajao indijsku konoplju

Policija u Opatiji završila je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom koji se sumnjiči da je krao struju i uzgajao indijsku konoplju u stanu.

“Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je 40-godišnjak nedozvoljeno priključio vod struje iz svog stana na glavni elektrovod kako bi besplatno koristio struju u improviziranom laboratoriju za uzgoj indijske konoplje i druge potrebe”, navode iz Policijske uprve goransko-primorske.

Tako je, dodje se, državno preduzeće oštetio za više desetina hiljada kuna.

Policija je pretražila i prostorije na širem području Matulja koje osumnjičeni koristi, te tom prilikom pronašla vrećicu s 547 grama droge marihuana, opremu za uzgoj indijske konoplje (transformatori za struju, lampe, žarulje, utikači s digitalnim tajmerima, ventilatori, vještačka gnojiva i dr.), ali i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem krivičnog djela.

“Po završetku kriminalističkog istraživanja, poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kaznenog djela krađe, 40-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu”, zaključuje se u saopštenju.