Kolo u znaku sarajevskog derbija

Danas su na programu tri meča 27. kola BHT Premijer lige BiH, od kojih dva u Ligi za opstanak i jedan u Ligi za prvaka.

U doigravanju za šampiona BiH u terminu od 16:30 sati na stadionu u Krupi sastaju se istoimeni domaćin i Zrinjski. Meč za Krupljane koji su mislima u Kupu nema prevelik značaj, dok Plemići moraju pobijediti žele li ostati u korak s liderom ili možda čak i prestići Željezničar.

U Ligi za opstanak danas se sastaju Sloboda i Borac, odnosno Čelik i Mladost. Meč u Tuzli igra se od 16:30 sati, a onaj u Zenici od 18 sati. Utakmice su od velike važnosti za Čelik i Slobodu, te manje za Borac. Istina, u slučaju poraza i Borac se može dovesti u donekle nezavidan položaj. Čelik nema pravo na kiks, dok ni Slobodi u slučaju da ne pobijedi ne bi bilo svejedno.

Najvažniji duel ovog kola igra se sutra, a naravno riječ je o vječitom sarajevskom derbiju koji se ovog puta igra na stadionu Koševo u terminu od 16:30 sati. Tri sata kasnije na Pecari će početi utakmica Širokog Brijega i Radnika. U Ligi za opstanak sutra od 16:30 na stadionu Perica Pavlović igraju GOŠK i Vitez.

Današnji susret iz Krupe direktno će prenositi BHT, dok će gledaoci na platformi Moje TV imati priliku pogledati meč Čelika i Mladosti. Sutrašnji vječiti derbi također će prenositi Moja TV.

(Fokus.ba)