KBS “Tuzla Sinbra” organizovao ljetni seminar

U Neumu se od 10. do 16. augusta u tehničkoj organizaciji KBS „Tuzla-Sinbra” a pod pokroviteljstvom Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine održao 8. Ljetni karate seminar Neum 2017.

Na bosanskohercegovačkom primorju se u toku sedam dana okupilo preko 150 karatista, trenera i sudija iz čitave Bosne i Hercegovine.

U sklopu seminara je organizovano i licenciranje trenera koji će u narednom periodu voditi takmičare na turnirima u Bosni i Hercegovini, kao i polaganje za majstorska zvanja od 1. do 6. DAN-a.

Na polaganje pred komisiju u sastavu Fikret Selman, Nijaz Muslić, Memsur Ćurović, Zdenko Klepić, Mirsad Fejzić, Mujo Gec, Edhem Halilović i Una Selman Žilić je izašlo 70 kandidata.

Seminar u Neumu je ujedno i najmasovniji karate seminar u ovoj godini a značajan je i po tome što su se obrađivale i teme značajne za olimpijski ciklus koji očekuje takmičare, trenere i stručna lica s obzirom da je karate nedavno postao olimpijski sport.

Voditelj ovogodišnjeg seminara je bio Fikret Selman, a instruktori i treneri su bili Memsur Ćurović, Una Selman Žilić, Mujo Gec, Mirsad Fejzić, Adi Selman, i Lejla Bašić.