KBS Seiken: Osvojili 9 medalja

U subotu, 16.februara, u organizaciji K.K. “DO” Tuzla, u velikoj dvorani SKPC “Mejdan” je održan karate turnir pod nazivom “IV Medjunarodni karate open turnir Valentinovo 2019.”.

Takmičenje koje iz godine u godinu postaje sve respektabilnije, a u prilog tome govore same činjenice, masovnost i kvalitet turnira, te ovom prilikom čestitamo organizatoru na izuzetno uspješnoj organizaciji.

Na ovom turniru učešće je uzelo oko 1100 takmičara po kategorijama iz 96 klubova sa prostora pet država: Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

KBS “SEIKEN” Živinice sa svojih 22 takmičara je imao izvanredan nastup osvojivši ukupno 9 medalja, od toga 3 zlatne, 2 srebrene i 1 bronzanu u službenim kategorijama, te 3 bronzane u neslužbenim kategorijama. Ovaj rezultat bio je dovoljan da na konačnoj rang listi u ukupnom plasmanu od 96 klubova učesnika turnira zauzmemo visoko 10. mjesto, kao drugi najuspješniji klub sa TK-a (ispred nas je KBS “Tuzla Sinbra”) i sedmi najsupješniji klub iz BiH, izuzimajući domaćina turnira.

Zlatne medalje osvojili su:
1. Brigić Ilhana – kate
2. Tanović Emina – kate
3. Zenunović Larisa – borbe

Srebrene medalje osvojili su:
1. Ahmetović Šejla – borbe
2. Ademović Melisa – borbe

Bronzane medalje osvojili su:
1. Sakić Nejla – kate
2. Muratović Džejna – kate
3. Pirić Bahrudin – kate
4.Brčaninović Ahmed – borbe

Ostalim takmičarima je nedostajalo sportske sreće, te su ovaj put ostali bez sjajnog odličja, koje im je bilo jako blizu, ali smo uvjereni da će se već na nekom od sljedecih turnira okititi medaljama. Iako je ovo prvo takmičenje sa kojim je otvorena nova takmičarska polusezona, ostvareni rezultati plod su i dokaz mukotrpnog rada i priprema za vrijeme pauze, te je evidentno da su naši takmičari sa nestrpljenjem dočekali nove takmičarske izazove.

Najiskrenije čestitke svim našim takmičarima na izuzetno uspješnim nastupima u Tuzli. Za vikend nas u Sarajevu očekuje novi internacionalni karate kup, koji takodjer planiramo posjetiti.
Korak po korak… Idemo dalje!!!

(Press: Uprava KBS “SEIKEN” Živinice)