Karate: Čajićeva bronza na EP za BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu koje se u periodu od 07.02-10.02 odrzalo u Aalborgu-Danska, ima medalju!! Bronzu je osvojio član KBS ORKKA Hamza Čajić!
Hamza je osvojio bronzanu medalju u kategoriji mladjih seniora -84 KG, i tako u svoju kolekciju dodao 4 pojedinačnu medalju sa EP, ovoga puta u mladjim seniorima. Ovo je jedina medalja za BiH na ovom EP.

U tri dana BiH je imala nevjerovatnih 8 prilika, odnosno borbi za medalju. U konalnici EP smo zavrsili sa cetiri plasmana na 5 mjesto, nekoliko 7 mjesta i bronzanom medaljom.

Hamza je u prvom kolu “demolirao” višestrukog osvajača svjetkih i evropskih medalja, reprezentativca Ukrajine, koji je ujedno bio i favorit grupe, rezultatom 9:0. U drugom kolu takodjer ubjedljiv protiv engleza 9:1, sto je ujedno i jedini poen na ovom EP koji je Hamza izgubio. U trecem kolu, pri nerijesenom rezultatu 0:0, gubi na sudijsku odluku 3:2 od starog rivala iz Makedonije, dakle za jednu zastavicu, iako je veci dio meca bio aktivniji, te nam nije jasna ovakva odluka, ali sta je tu je.

U repasažu takodjer ubjedljiv protiv prvaka Holandije sa 5:0 i u borbi za treće mjesto i ovu veliku medalju, pobijedi reprezentativca Škotske sa 2:0 i tako donosi bronzu za Bosnu i Hercegovinu.

(Željko Zombra-ORKKA Lukavac/zivinice.ba)