Kalesija-Potpisan ugovor o izmještanju dijela korita rijeke “Spreča”

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa predstavnikom Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica potpisao ugovor o namjenskom korištenju donatorskih sredstava.

Riječ je o sredstvima u iznosu od 7.000 KM koje je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, na čijem čelu je ministar Edin Ramić, općini Kalesija odobrilo sredstva za sufinansiranje  projekta izgradnje druge faze puta od Tržnog centra Omega u Gornjoj Kalesiji do Drveničkog Luga.

Sredstva su namijenjena za izmještanje dijela korita rijeke Spreča i Sajtovica – čišćenje terena.

Općina Kalesija je ranije aplicirala na projekat i ispunila opće kriterije javnog poziva Federalnog ministarstva za program pomoći održivog projekta – izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prosoru BiH.

Pored ovog, općina Kalesija je kod Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica u Vladi FBiH aplicirala na još nekoliko projekata, koji se odnose na uređenje infrastrukture i obezbjeđenje uslova za početak radova na izgradnji puta od Gornje Kalesije, kod TC Omega, do Drvenica, na području opštine Osmaci.

ntv.ba/Glas TK