Nakon 17. godina Dragana Mirković gostuje u Tuzli

Kad nečija karijera nesmanjenim intenzitetom traje preko trideset godina, kada ta osoba proda više miliona svojih nosača zvuka i slike, kada iz sedmice u sedmicu nastupa pred milionskom publikom, onda svakako ta osoba zaslužuje poštovanje … a to je – Dragana Mirković.

Nakon više nego uspješnih koncerata Marije Šerifović i Saše Matića, produkcijska ekipa Impir Komerca u Mejdanu organizuje, najveći spektakl do sada, koncert Dragane Mirković sa gostima, 12. maja 2017 g.
Draganina karijera traje preko trideset godina, a sve je počelo sada već davne 1984 godine. Naime tek što je završila osnovnu školu ona je snimila svoj prvi album „Imam dečka nemirnog“. Osim što je postala vlasnica svog prvog albuma, odmah je zaposjela i na vrhove svih top lista, jer je prvijenac prodala u fantastičnih 160.000 primjeraka. Kako su godine prolazile tako su se redali albumi, a sa njima je rasla i Draganina popularnost. Posebno se izdvaja period saradnje sa grupom „Južni vetar“, kada joj svaka nova pjesma postaje i novi hit …

“Spasi me samoće”, „Kad bi znao kako čeznem“, “Ruže cvetaju samo u pesmama”, “Najlepši par”,“Milo moje što te nema“… samo su neke od njih. Prihvaćena i od publike i od kritike, Dragana je postala najnagrađivanija pjevačica folk muzike na ovim prostorima. Jedna je od rijetikih folk pjevačica koja se može pohvaliti da ima i snimljen igrani film („Slatko od snova“ ), pjesme na engleskom jeziku te saradnju sa jednim od najčuvenijih gitarista na svijetu Joseom Felicianom.

Međutim i pored svih ovih uspjeha, ono po čemu je ostala prepoznatljiva od samog početka karijere je određena skromnost i jedan sasvim poseban, pa gotovo lični, odnos sa svojom publikom. Dragana se uvijek trudila da svojim fanovima pruži najbolje, kako od pjesama tako do video spotova, jer sama kaže da bez njihove podrške ne bi bila tu gdje je sada.

Početkom godine objavila je svoj dvadeset i prvi sudijski album, „Od milion jedan“, a u okviru koncertne promocije tog albuma publika u Bosni i Hercegovini će biti u prilici da je vidi „uživo“ u Tuzli 12. Maja 2017 g. Ovo je njen prvi koncert u ovome gradu nakon 17. godina i fantastičnog koncerta koga je održala u Mejdanu 2000. godine.

Karte za ovaj koncert su već u prodaji, a možete ih nabaviti u CD Shopu Sejo& Vili u Tuzli./H.Dedić/