JU Dječije obdanište: Prijem članicama Zlatne dobi

Menadžemnt JU Dječije obdanište Živinice upriličio je prijem za članice Zlatne dobi, sekcije pri Crvenom križu općine Živinice. Tom prilikom polaznici su pripremili prigodan program, recitovali su i pjevali razne pjesme, za koje su nagrađeni aplauzima.

Ovo je bio nastavak uspješne saradnje Zlatne dobi i Dječijeg obdaništa, čije su polaznike članice nagradile raznim voćem i sokovima.

Predsjednica Zlatne dobi Mira Boro je takođe recitovala svoju pjesmu “Žuna”, uz pomoć mališana, tako da je to bila jedna zanimljiva mala radionica između najstarijih i najmlađih sugrađanki i sugrađana.

“Imamo lijepa sjećanja na Dječije obdanište koje ima dugu tradiciju, tako da su ovdje dolazila naša djeca, a sada i unučad. Radujemo se što ih lijepo pazite i odgajate, što smo mogli zapaziti danas tokom pripremljenog programa.Sam objekat i dvorište su uređeni i pravo je zadovoljstvo da nam djeca odrastaju u takvom okruženju”, rekla je Mira Boro.

Direktorica Dječijeg obdaništa Sabina Andalić se zahvalila na posjeti i pozvala je članice Zlatne dobi na završnu manifestaciju u BKC 30.maja:

Duga tradicija uspješnog odgojno obrazovnog rada

“Naša Javna ustanova egzistira od 1964.godine i za taj dugi period stvorili su se potrebni uslovi za rad s najmlađima, tako da nastojimo održati kvalitet odgojno obrazovnog rada na visokom nivou.Primamo djecu od 6 mjeseci pa do tećeg razreda osnovne škole. Svi zaposleni u radu s djecom su visoko obrazovane osobe i veoma stručne u obavljanju svog posla. Ovdje su ranije bili takođe uspješni direktori Fatima Hurić, Nada Hrustić, Dževad Zejćirović i drugi. Uvijek nastojimo direktora izabrati među zaposlenima našeg kolektiva, koji najbolje poznaju problematiku i djelatnost kojom se bavimo”, rekla je direktorica Sabina Andelić.

Tokom programa, osim recitacije predsjednice Zlatne dobi Mire Boro i ostale članice pokazale su šta znaju! Tako je Radojka Mijatović svirala narodna kola na fruli, a uz zvuke sintisajzera-klavijatura profesora Nedžada Glavinića sve članice pjevalu se “Ne klepeći nanulama”, “Snijeg pade na behar na voće” i druge pjesme. Ocjena profesora je visoka i predložio je formiranje hora Zlatne dobi, što bi bio jedinstven primjer kod nas.

Članice Zlatne dobi upoznate su s aktivnostima Dječijeg obdaništa u cjelini, kao i jučerašnjom akcijom koja je izvedena u okviru “Aprila -mjeseca čistoće”.Naime, mališani su sa odgajateljicama učetvovali u uređenju dvorišta i sađenju cvijeća, tako da su dali svoj doprinos ljepšem izgledu grada.

(Š.Gadžo – zivinice.ba)