JU BKC: Javni poziv za učešće u radionicama Festivala umjetnosti

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice organizuje “1. Festival umjetnosti za djecu Živinice 2018“, čiji su pokrovitelji Federalno ministarstvo za kulturu i sport, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i Općina Živinice.

Festival će biti održan od 19. do 23. novembra u BKC-u Živinice, u okviru kojeg će biti organizovane predstave za djecu, uz besplatan ulaz i besplatne radionice.

Stručni predavači će raditi sa djecom do 14 godina i to od četiri školska sata u toku jednog dana, iz oblasti dramskog, likovnog , muzičkog (gitara i harmonika) i književnog (kreativno pisanje) stvaralaštva.

Radionoce će se održati ako bude dovoljan broj prijavljenih polaznika, ali isto tako broj polaznika će biti ograničen za pojedine radionioce, tako da će selekciju prijavljenih vršiti stručni saradnici, predavači.

Za termine održavanja radionica polaznici će biti naknadno obaviješteni.Svi zainteresovani za učešće u besplatnim radionicama mogu se prijaviti do 12. 11. 2018. godine do 15:00 h, i to na mail adresu: ju.bkczivinice@gmail.com

U prijavi je obavezno navesti: ime i prezime, radionicu koju žele pohađati, starosnu dob, naziv škole i razred, te kontakt telefon.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona: 035/ 773-908.

(zivinice.ba)