U Gračanici oduzeta opojna droga

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP, PU Gračanica i PS Srebrenik) su radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području općine Gračanice, dana 01.11.2017.godine su izvršili pretres bez pismene naredbe lica A.Š., rođen 1995. godine i A.M., rođen 1992. godine, oba nastanjena na području općine Gračanice.

Tom prilikom kod A.Š. je pronađeno i oduzeto sedam manjih pakovanja od pvc. folije sa materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin-Speed“ i jedno manje pakovanje od pvc. folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfematin Speed i biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis sativa“, dok je kod A.M. pronađena jedna kutijica u kojoj se nalazila neutvrđena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfematin Speed“.

Istog dana, pregledom dijela terena na području općine Gračanice gdje je A.Š. skrivao i radi dalje prodaje čuvao veću količinu opojne droge pronađene su dvije pvc. kutije u kojima se nalazilo devet veći pakovanja od pvc. kesica u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin Speed“.

A.Š. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Novlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

Dana 02.11.2018. godine navedeno lice je uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predato nadležnom tužiocu Kantonalnog tužilažtva TK-a na dalje postupanje.

(MUP TK)